Werkwijze geboortekaartje ontwerpen en bestellen

Je hebt het geboortekaartje gevonden waar je verliefd op bent !

Dit kaartje bestellen is heel eenvoudig. Maak om te beginnen een account aan. Deze is nodig om een proefdruk, enveloppen en uiteindelijk een oplage kaarten te kunnen bestellen.


1. Kies je kaart

Wil je eerst nog even rondkijken in de collectie? Klik rechtsboven de button ‘favoriet’ aan, je kaartje wordt opgeslagen zodat je er later mee verder kunt . Heb je je keuze gemaakt? Klik dan rechtsboven de kaart op de button 'maak deze kaart' om de kaartenmaker te starten. Je kunt nu zelf aan de slag! Er zijn een aantal bewerkingen mogelijk. Je kunt uiteraard bij alle kaarten de teksten en lettertypes aanpassen. Bij de meeste ontwerpen kun je illustraties verplaatsen, omkleuren en schalen. In het geval van een fotokaart kun je uiteraard de foto vervangen. Ben je tevreden met je kaart, sla deze dan op, bestel een proefdruk en bewonder het resultaat! Mocht je nog twijfelen tussen 2 of meer kaarten, je kunt meerdere kaarten bewerken, opslaan en meerdere proefdrukken tegelijk bestellen.

2. Bestel een proefdruk
We raden je aan een proefdruk te bestellen zodat je de kwaliteit van het drukwerk, papiersoort en de envelop goed kunt beoordelen. Misschien geeft de proefdruk aanleiding het kaartje iets aan te passen. Mocht je een vraag hebben over de proefdruk neem dan gerust contact op. Elke proefdruk wordt door Zo Mooi nagekeken op ontwerp en papieradvies.

Je hebt de keuze uit vijf soorten papier. De kaartjes worden standaard op 300 grams gebroken wit (off white) glad papier gedrukt met een lichte glans op de buitenkant. Dit gewicht is nodig om echt mooie stevige kaartjes te krijgen, die goed blijven staan. Tegen een kleine meerprijs kun je ook kiezen voor mat wit papier, metallic papier , hoogglans of papier met structuur. Mat wit is een hagelwitte, volledig matte papiersoort zonder finish. Metallic papier geeft het kaartje een luxe uitstraling met een prachtige schittering. Hoogglans papier is gebroken wit met op de buitenzijde een uv-hoogglans coating. Papier met structuur geeft het kaartje aan de buitenzijden de uitstraling van geschept papier. Papier met structuur komt vooral goed tot zijn recht bij kaartjes met een witte achtergrond.

3. Bestel eventueel de enveloppen vooraf
Je kunt de enveloppen eventueel vooraf bestellen, zodat je ze vast kunt beschrijven. Verzendkosten hiervoor bedragen € 4,95 binnen Nederland en €14,80 voor België.

4. Kindje geboren !
Zodra jullie kindje geboren is, kun je een oplage van het kaartje bestellen. Log in, pas de geboortegegevens aan en bestel het gewenste aantal kaarten en enveloppen. Tip: laat de definitieve versie vóór je bestelt door een ander nakijken om er zeker van te zijn dat je niet over een tikfout heenkijkt.

5. Betaal je bestelling
Je kunt je bestelling veilig, via MultiSafePay, betalen met iDeal of Mister Cash voor Belgische klanten.

6. Drukken en verzending
Vandaag besteld = volgende werkdag gedrukt en verzonden. Deze planning geldt voor geboortekaartjes en enveloppen. Een proefdruk wordt over het algemeen binnen 3 werkdagen verzonden. Elke proefdruk wordt nagekeken gevolgd door eventueel ontwerp en papieradvies via een e-mail. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met de uitgerekende datum.

7. Levering
Standaard verzenden wij binnen Nederland en naar België met Packs en GLS, de kosten bedragen voor Nederland € 4,95, voor België € 14,80 en voor Europa € 17,50 (PostNL). Onze ervaring is dat Packs en GLS een zeer betrouwbare en snelle verzending bieden. Zij bezorgen in de regel binnen een werkdag (ook in België!), hoewel in uitzonderlijke gevallen twee werkdagen ook kan voorkomen. Zorg dat er iemand thuis is om het pakketje in ontvangst te nemen! Anders wordt het pakketje weer meegenomen en de volgende dag opnieuw aangeboden.

8. Controleer je bestelling
We horen graag nog even of jullie de kaarten en enveloppen in goede orde ontvangen hebben. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op zodat we samen tot een oplossing kunnen komen. Belangrijk is wel de kaarten niet te verzenden! Als de kaarten al verzonden zijn kunnen we helaas geen klachten meer in behandeling nemen.